صوت تحت شبکه

سیستم صوت تحت شبکه

سیستم پیجینگ (سیستم صوت) تحت شبکه

سیستم صوت تحت شبکه به منظور انتقال اطلاعات صوتی از قبیل پخش اتوماتیک اذان ، موزیک ،اعلام وضعیت اضطراری ، ارسال آنلاین صوت و پخش هرنوع پیام صوتی برروی بستر شبکه (ip) طراحی گردیده و این قابلیت را دارد که بدون محدودیت زمانی و مکانی با کیفیت بسیار بالا و پشتیبانی از انواع فرمتهای صوت ، اطلاعات صوتی را ارسال نماید .

با پیشرفت تکنولوژی و سیستمهای ارتباطی و از سوی دیگر نیاز به اطلاع رسانی و هماهنگی برای مدیریت بهتر  و گسترش مراکز صنعتی ، ادارات و کارخانجات ، بیمارستانها ، فضاهای سبز و پارک ها و … سیستم های تحت شبکه پیجینگ جایگزین سیستمهای قدیمی شده است .
وجود یک سیستم ارتباطی داخلی برای پخش پیام ها ، اطلاع رسانی ها ، هشدار یا اعلام شرایط اضطراری ، با تکنولوژی روز و استفاده آسان و کیفیت بالا با قابلیت های متنوع ، سیستم پیجینگ را به یک سیستم فراگیر و راهبردی تبدیل کرده است.
به کمک این سیستم این امکان وجود خواهد داشت که پیام از سمت اپراتور روی تمام یا تعداد مشخص شده ای از بلندگوها ارسال شود.
در سیستم هایی که با توجه به شرایط خاص کاری نیاز به نظارت از راه دور توسط دوربینهای مداربسته وجود دارند نیز سیستم پیجینگ می تواند بعنوان مکمل دوربین های مداربسته وارد عمل شده و کاربر ناظر در صورت هرگونه خطا یا نیاز به تذکر میتواند با این سیستم ، پیام خود را ابلاغ کرده و از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری کند .

صوت تحت شبکه

صوت تحت شبکه

مقایسه سیستم پیجینگ تحت شبکه و سیستم های آنالوگ سنتی:

در سیستم پیجینگ تحت شبکه محدودیت کابلهای مسی موجود در سیستم آنالوگ وجود نداشته و  در جهت ذخیره ثروت منابع مس ، دردسرهای کابل کشی نیز از میان برداشته شده است.
کاربری این سیستم در بستر شبکه بسیار ساده تر بوده و سهولت در نصب و راه اندازی نیز در مقایسه با سیستم های سنتی این تکنولوژی را بسیار آسان تر کرده است.
در سیستم فراخوان تحت شبکه به دلیل انتقال صدا بر روی بستر آی پی محدودیت مکان برای فرستنده پیام وجود ندارد و می تواند در هر مکانی که حضور دارد با ارتباط به دستگاه پیجینگ خود پیام صوتی را به بخش مورد نظر ارسال نماید.

اجزای سیستم پیجینگ :

هر سیستم پیجینگ از اجزای زیر تشکیل می گردد که باید با هوشمندی انتخاب شود تا بتوان بهترین بازخورد را از سیستم دریافت نمود.
بلندگوها
آمپلی فایر
جعبه فراخوان یا Paging Box
البته در مواردی سانترال تحت شبکه یا IP PBX نیز یکی از رل های سیستم را بر عهده می گیرد و بعنوان یک کنترل گر ظاهر میشود. مثلا برنامه ریزی برای پخش در زمانی خاص ، بعنوان مثال پخش اذان از بلندگوها در زمان ساعات شرعی اذان یا پخش پیام صبح بخیر، توقف یا اتمام کار و یا موزیک به طور خودکار در ساعات خاص و یا در مثال دیگر برنامه ریزی بر روی داخلی ها و صدور مجوز بر روی آنها نیز مستلزم وجود سانترال تحت شبکه می باشد. مثلا در یک سناریو داخلی ۱۰۱ مجوز پیج کردن ندارد یا داخلی ۱۰۲ فقط می تواند بر روی بخش تعریف شده خاصی پیج کند و داخلی ۱۰۳ مجاز به هرگونه فراخوان صوتی می باشد.

بلندگوها:
در حالت کلی بلندگو ها در دو طبقه ولتی و اهمی جای میگیرند.
در بلندگوهای ولتی برای استخراج توان خروجی بلندگو ، باید جریان برق مستقیما به بلندگوها متصل شود. در حالیکه در بلندگوهای اهمی نیاز به اتصال مستقیم برق به بلندگوها نیست و جریان برق از زوج سیم پیجینگ مرکزی تامین می شود. در عین حال به دلیل طول سیم مصرف شده ، بلندگوها نمی توانند نسبت به دستگاه پیجینگ مرکزی فاصله ای بیش از حد معین حدود ده تا پانزده متر داشته باشند که این فاصله با توجه به جنس و مشخصات سیم قابل تغییر در این بازه است.
بلندگوها در هر یک از طبقات اهمی و ولتی در اشکال سقفی ، ستونی یا شیپوری و در دو حالت روکار یا توکار قابل بررسی و نصب می باشند.   بلندگوهای توکار معمولا در درون ساختمان و سیستم های روکار برای محیط بیرون ساختمان استفاده می شوند که در حالت روکار باید خصوصیاتی مانند ضد آب یا ضدگرد و غبار بودن را نیز درنظر گرفت.
انتخاب هر یک از انواع سقفی ، ستونی یا شیپوری با توجه به شرایط قابل بررسی بوده و در محیط های گوناگون متفاوت است. بعنوان مثال بلندگوهای شیپوری با قابلیت پرتاب صدا با قدرت بالا و در امتداد بیشتر برای محیط های بیرونی مناسب است.
فاصله قرارگیری بلندگوها نیز قاعدتا با توجه به شرایط محیط کار متفاوت خواهد بود. در محیط های اداری آرام معمولاً در هر ۳۰ متر مربع یک بلندگوی ۵ وات و در محیط های اداری پرسر و صدا مانند دفاتر روزنامه یا خبرگزاریها دو بلندگوی ۵ وات برای جانمایی مناسب است. در محیط های صنعتی و کارخانه ها نیز اول مقدار نویز سنجش شده و با نویزمتر اندازه گیری میشود و سپس دستگاه مناسب با وات متناسب مجموعه انتخاب می گردد.
در سیستم پیجینگ تحت شبکه بلندگوها POE بوده و با اتصال کابل شبکه روشن خواهند شد.

آمپلی فایر:
آمپلی فایر برای تقویت صدا در شبکه مورد استفاده قرار می گیرد. در سیستم پیجینگ تحت آی پی تنظیمات تحت وب بوده و پروتکل نیز SIP خواهد بود.

جعبه فراخوان یا Paging Box :
پیجینگ باکس برای zone بندی سیستم مورد استفاده قرار می گیرد. تقسیم بندی سیستم برای برنامه ریزی های مختلف بر روی سلکشن های متفاوت با Zone  بندی قابل اجرا خواهد بود. هر زون می تواند پیام های متفاوتی را دریافت و پخش نماید. پیجینگ باکسها پشتیبانی از یک تا چندین زون را برعهده دارند.

چند مورد دیگر:
کابل کشی شبکه :  برای زیرساخت سیستم پخش صدای صوتی تحت شبکه باید وضعیت کابل کشی شبکه مورد بررسی قرار بگیرد. آمپلی فایر ، پیجینگ باکس، بلندگوهای آی پی همگی باید در جایی قرار بگیرند که کابل شبکه و برق وجود داشته باشد. بلندگوهای آنالوگ نیز به برق نیاز دارند و آمپلی فایرها علاوه بر شبکه به برق نیز احتیاج دارند.

برای استفاده بهینه بلندگوها باید نوع و مختصات فضای نصب را درنظر گفت. ارتفاع سقف ، اندازه فضا ، نحوه قرارگیری و چیدمان بلندگوها ، فعالیت انجام شده در مکان موردنظر همگی برای بهره مندی مناسب از بلندگوها موثرند.

مزایای سیستم های پیجینگ تحت شبکه :

  • امکان عملکرد مستقل یا تحت شبکه
  • امکان نصب ثابت یا متحرک
  • امکان مانیتور کردن و نظارت بر کلیه اجزا سیستم
  • کنترل دیجیتال – صدای دیجیتال
  • امکان پخش پیامهای اتوماتیک مطابق با جدول زمانبندی از پیش تعیین شده توسط SCU
  • دسترسی کامل شبکه (کابل یا فیبر نوری)
  • امکان تنظیم اتوماتیک حجم صدا توسط AVC
  • امکان جایگزینی اتوماتیک پاور معیوب با پاور سالم
  • امکان انتخاب زون و پیج از طریق خطوط تلفن یا اینترنت
  • امکان پخش زنده آلارم ها بین یونیت های شبکه
  • مجهز به سیگنال پروسسور، اکولایزر دیجیتالی جهت حذف فید بک
  • مجهز به اینترفیس جهت اتصال به سیستم های Security،Fire Alarm

 

کاربرد سیستمهای صوت تحت شبکه :

کاربرد در فروشگاههای زنجیره ای:

سامانه اسپیکر های تحت شبکه در فروشگاه زنجیره ای می تواند به عنوان سامانه پخش یکپارچه پیام های تبلیغاتی در تمامی شعب بکار روند ، به طور مثال در صورتی که تخفیف جدید یا فروش فوق العاده وجود داشته باشد به طور همزمان در سراسر شعب اطلاع رسانی می شود و همچنین می توان آگهی های تبلیغاتی کارخانه های تولید کننده را به صورت یکپارچه پخش کرد و منبع درآمدی برای فروشگاه باشد .

صوت تحت شبکه

صوت تحت شبکه

کاربرد در حرم ها :

در حرم و اماکن مقدس سامانه اسپیکر های تحت شبکه به عنوان سامانه پخش یکپارچه اذان ، ادعیه و سخنرانی ها استفاده می گردد ، همچنین می توان اسپیکر ها رو گروه بندی کرد و سخنرانی یا پیام را در محوطه مورد نظر پخش نمود .

صوت تحت شبکه

صوت تحت شبکه

کاربرد در سطح شهر ها :

سامانه اسپیکر های تحت شبکه در میادین اصلی و نقاط پر رفت و آمد نصب شده و در زمان های مشخص پیام ، اذان و یا سخنرانی ویا هر صوت دیگری پخش می شود.

صوت تحت شبکه

صوت تحت شبکه

کاربرد در پارک ها، شهربازی ها ، پارک های آبی و مراکز تفریحی و میادین اصلی شهر :

  سامانه اسپیکر های تحت شبکه در پارک ها برای پخش موسیقی هنگام ورزش های صبحگاهی و یا گردهمایی ها، جشن ها ، مراسم مذهبی و … همچنین برای پخش پیام و یا سخنرانی به طور هماهنگ در  سراسر شهر استفاده می شود، در مراکز تفریحی با توجه به بزرگی محوطه،  نصب و سیم کشی کابل های   طولانی انتقال صوت سخت است ودر آینده امکان خرابی و نویز در سیم کشی در اثر نزدیکی به کابل های برق وجود دارد، اسپیکر های تحت شبکه با توجه به بی سیم بودن و کارکرد در فرکانس های بالا از انواع نویز مصون می باشند. 

صوت تحت شبکه

صوت تحت شبکه

 

کاربرد اسپیکر در کنار دوربین مدار بسته:

یکی از کاربردهای این اسپیکرها در سطح شهرها در موارد بحرانی مانند زلزله ، سیل ، طوفان و … برای پیام رسانی فوری و اضطرای است 

بلندگو ها از طریق پرتکل های امن ، قابلیت دریافت تماس  و پخش پیام اضطراری را به صورت زنده (Live Stream) را دارند.، در موارد بحرانی مانند سیل ، زلزله ، طوفان و … از اسپیکر های فوق می توان برای رساندن پیام های اضطراری و حیاتی برای شهروندان استفاده نمود 

زیر ساخت ارتباطی بیسیم  :

  در صورت نبود زیرساخت شبکه (LAN ، Wi-Fi و … )، اسپیکر های تحت شبکه  دارای سامانه ارتباطی مخصوص به خود می باشند که تک تک اسپیکر ها  به صورت بی سیم به یکدیگر متصل می شوند و می توانند محدوده وسیعی مانند پارک های جنگلی را پوشش دهند .

 و مناسب برای استفاده در ایستگاه های مترو ، ساختمان های اداری ، فرودگاه ها ، کارخانجات ، بیمارستانها ، سالن های تئاتر ، مدارس و …

صوت تحت شبکه

صوت تحت شبکه

 

طنین گستران طراح ، مشاور و مجری سیستمهای صوت پیجینگ تحت شبکه در ایران

سیستم های پیجینگ تحت شبکه :

شرکت طنین گستران  با توجه به دو دهه تجربه در تجهیز سالنهای کنفرانس و آمفی تئاتر و سیستم صوت حرفه ای و سیستمهای انتقال صدا بر بستر شبکه و تکنولوژی ویپ و در کنار فعالیت های خود به  ارائه راهکارهای سیستم پیجینگ پرداخته است و پروژه های موفق بسیاری را پشت سر گذاشته است.

نمونه اجرا شده سیستم صوت تحت شبکه :

۱ – فرودگاه بین المللی شهید هاشمی نژاد

فرودگاه بین المللی هاشمی نژاد

فرودگاه بین المللی هاشمی نژاد

۲ – پایانه مسافربری امام رضا (ع)

پایانه مسافربری امام رصا (ع)

پایانه مسافربری امام رصا (ع)

۳ – برج سپهر بانک صادرات

برج سپهر بانک صادرات

برج سپهر بانک صادرات

۴ – هتل پنج ستاره مدینه الرضا

هتل مدینه الرضا

هتل مدینه الرضا

۵ – مجتمع تجاری ویلاژ توریست

مجتمع تجاری ویلاژ توریست

مجتمع تجاری ویلاژ توریست