گوگل

گوگل (Google)

گوگل (Google)

 گوگل (Google) یک شرکت سهامی عام است ( شرکتهای سهامی به دو نوع سهامی خاص و سهامی عام تقسیم می‌شوند با این تفاوت که سهام عام در تالار بورس قابل مبادله است) که در زمینهٔ جستجوی اینترنتی ، رایانش ابری و تبلیغات ، سرمایه‌گذاری می‌کند .

گوگل واژه‌ای است که با اندکی تغییر و بازی در حروف ، از کلمه گوگول ( Googol ) به معنی  « یک عدد یک  و صد صفر در جلوی آن »  گرفته شده است . ( عدد بزرگی به اندازهٔ ۱۰۱۰۰  « ده به توان صد » که در واقع همان عدد ۱ با یکصد صفر در جلوی آن است ) که نوعی شعار و در واقع مقصود موضوع است . بدین معنی که گوگل قصد دارد تا سرویس ها ، اهداف ، اطلاع‌رسانی و اطلاعات خود را تا آن مقدار در وب گسترش دهد . این اصطلاح برای نخستین بار در سال ۱۹۳۸ میلادی توسط ” میلتون سیروتا ”   پسر خواهر ۹ ساله   ” ادوارد کاسنر ” ریاضیدان آمریکایی اختراع شده و در کتاب  « ریاضیات و تخیل » نوشته شده ‌است . هدف مدیران گوگل از انتخاب این واژه این بود تا نشان دهند قرار است ماموریتی را به اجرا رسانند که هدف آن سازماندهی انبوهی از اطلاعات در وب است . در سراسر دنیا هیچ « گوگولی » به بزرگی این عدد از هیچ پدیده‌ای وجود ندارد . نه ستاره ، نه ذرات گرد و غبار و نه حتی اتم . گوگول یک عدد بسیار بزرگ و دست ‌نیافتی است .

گوگل ، پروژهٔ تحقیقاتی بود که در ژانویهٔ سال ۱۹۹۶ میلادی توسط لورنس ادوارد لَری پیج (Lawrence Edward Larry Page ) معروف به (لری پیج) متولد ۲۶ مارس ۱۹۷۳ در شهر لنسینگ مرکز ایالت میشیگان آمریکا ؛ فارغ‌التحصیل کارشناسی ‌ارشد در رشتهٔ مهندسی رایانه از دانشگاه میشیگان ، کارآفرین ، مبتکر ، مؤسس و مدیر محصولات شرکت گوگل و سِرگِئی میخایلوویچ برین ( Sergey Brin) معروف به (سرگئی برین ) متولد ۲۱ اوت سال ۱۹۷۳ در شهر مسکو کشور روسیه ؛ دانشمند کامپیوتر ، فارغ‌التحصیل کارشناسی ‌ارشد در رشته علوم کامپیوتر از دانشگاه استنفورد آمریکا ، که ، کارآفرین اینترنت ، مؤسس و مدیر تکنولوژی شرکت گوگل است رقم خورد .

هر دوی آنها در دانشگاه استنفورد در کالیفرنیا به عنوان دانشجوی دکترا حضور داشتند و با نام « مردان گوگل » شناخته می‌شدند . این دو وقتی برای اولین بار همدیگر را دیدند هیچ علاقه‌ای به یکدیگر نشان ندادند . لری و سرگی در مورد هر چیزی که حرف می‌زدند به مشاجره با یکدیگر می‌پرداختند . تمرکز برین روی کاوش داده ها ( Data Mining ) بود در حالی که پیج روی مفهوم “درک اهمیت و ارزش یک مقاله با استفاده از بررسی منابع و ماخذ آن در مقاله های دیگر” کار می کرد . با ادغام این دو زمینه تحقیقاتی و نظرهای قوی و دیدگاه‌های متفاوت ، بالاخره به یک نتیجهء نهایی و قابل قبول برای هر دو انجامید تا راه‌حلی برای بزرگ‌ترین چالش در رانش کامپیوتر پیدا شود و آن :

یافتن اطلاعات مناسب و دلخواه از بین حجم عظیمی از داده‌ها بود .

ژانویه ۱۹۹۶، لری و سرگی همکاری خود را برای ساخت یک موتور جست ‌و جو آغاز کردند . آنها نام پروژه خود را   بک‌راب  ” BackRub ” گذاشته بودند زیرا موتور جستجوگر آنها لینکهای پشتیبانی سایتها را بررسی می‌کرد و بر همان مبنا ، میزان اهمیت آنها را ، در نتایج جستجو تعیین می‌کرد (که بعدها رتبه صفحه نامیده شد ) ، در همان زمان یک وبگاه کوچک دیگری با نام RankDex با روشی مشابه کار می‌کرد . لری که همیشه به کار کردن با کامپیوتر علاقه نشان می‌داد ، وظیفهء اختراع نوع جدیدی از فضای سرور با حجم اندک به جای استفاده از ماشین‌های بزرگ و گران‌ قیمت را به عهده گرفت . آن زمان سرگی و لری با درخواست سرمایه از افراد دانشکده ، دوستان و فامیل توانستند چند سرور و یک پارگینگ برای کار اجاره کنند . چندی بعد ” اندی بکتولشیم ” یکی از موسسان کمپانی ریزپردازنده سان (Sun Microsystems) یک چک صد هزار دلاری در وجه شرکت گوگل کشید اما هنوز گوگلی ثبت نشده بود و برای دو هفته دانشمندان جوان جایی برای خواباندن وجه نداشتند .

یک سال بعد ، یافتهء منحصر به ‌فرد آنها برای تحلیل و بررسی داده‌ها ، شهرت روزافزونی بین کسانی که آن را دیده بودند ، به دست آورد . این تکنولوژی جدید جست ‌و جو ، باعث شد تا سر و صدای زیادی در محیط‌ های دانشگاهی ایجاد شود . موتور جستجوگر آنها که نسخه اولیه ایی از گوگل بود تنها روی وب سایت دانشگاه استنفورد و با دامنه ” google.stanford.edu ” استفاده می‌شد . در ۱۵ سپتامبر سال ۱۹۹۷ میلادی دامنه   ” Google.com www. ”   ثبت شد . لری و سرگی در نیمهء اول سال ۱۹۹۸ ، به فعالیت خود برای تکمیل این تکنولوژی ادامه دادند تا اینکه در ادامه ، برای یافتن مسیر مناسب گوگل ، سخت‌افزارهایی با قیمت مناسب خریداری کردند و کامپیوتر شخصی خود را در اتاق ‌خوابگاهی لری ایجاد کردند که این کامپیوتر اولین مرکز داده‌پردازی گوگل بود . در سپتامبر ۱۹۹۸ اولین دفتر کار گوگل راه‌اندازی شد و این شر کت رسماً به ثبت رسید . در واقع اولین دفتر کار گوگل در گاراژ خانهٔ سوزان وژکیکی  در منلو پارک ( menlopark شهری در لبه شرقی شهرستان سن ماتئو در منطقه خلیج سانفرانسیسکو کالیفرنیا در ایالات متحده آمریکا ) قرار داشت .

در این میان سرگی یک دفتر بازرگانی تاسیس کرد که در آن ، هر دو پذیرای افراد واجد شرایطی بودند که خواستار دریافت مدرکی بهتر از هرجای دیگری بودند . با وجود هیجان و کششی که در این کار وجود داشت ، آنها علاقه ‌چندانی برای ایجاد کمپانی شخصی در کنار تکنولوژی توسعه ‌یافته‌شان نداشتند

دیوید فیلر ، موسس یاهو که آن موقع با آنها آشنا شده بود بی‌کم ‌و کاست بودن تکنولوژی آنها را تایید کرده بود اما لری و سرگی را تشویق کرد تا فعالیت خود را با تاسیس کمپانی موتور جست‌ و جو گسترش دهند . پیج و برین شرکت را با کمک یکدیگر به طور مشترک تا سال ۲۰۰۱ میلادی اداره‌ کردند و در این سال دکتر اریک امرسون اشمیت (Eric Schmidt) (اریک اشمیت) را به عنوان مدیرعامل و رئیس هیأت‌ مدیره و مدیر ارشد برگزیدند . لری پیج و سرگئی برین و اریک اشمیت قبول کردند که به مدت بیست سال ، یعنی تا سال ۲۰۲۴ در کنار هم کار کنند . ( اریک اشمیت متولد ۲۷ آوریل ۱۹۵۵ میلادی در شهر واشنگتن دی سی »» Washington D.C ‎«« پایتخت ایالات متحده آمریکا می باشد . (( برای اینکه شهر واشنگتن با ایالت واشینگتن اشتباه نشود اغلب آن‌ را “واشنگتن دی‌سی” می‌خوانند . این شهر در سال ۱۸۷۱ به افتخار جرج واشینگتن رهبر استقلال‌ طلبان و اولین رییس جمهور دولت فدرال آمریکا نام‌گذاری شده است.))

گوگل در ابتدا به عنوان یک شرکت خصوصی در ۴ سپتامبر ۱۹۹۸ ثبت شد و پیشنهاد اولیه عمومی‌سازی (Initial Public Offerings ) گوگل ، پنج سال بعد در ۱۹ اوت ۲۰۰۴ انجام شد . ( اولین فروش سهام توسط یک شرکت خصوصی که طی آن به یک شرکت عمومی تبدیل می‌شود را Initial Public Offerings می نامند که به اختصار با ( IPO) نشان داده می‌شود )

شرکت ، سهام ۱۹٬۶۰۵٬۰۵۲ تایی با ارزش ۸۵ دلار برای هر سهم را پیشنهاد داد . سهام به صورت یک مزایده آنلاین و منحصر به ‌فرد که توسط مورگان استنلی و کردیت سویس ساخته شده بود به فروش رسید . فروش ۱٫۶۷ میلیارد دلاری سرمایه‌ای بیش از ۲۳ میلیارد دلار به گوگل داد . بیش از ۲۷۱ میلیون سهم از سهام تحت کنترل گوگل باقی مانده بود و بسیاری از کارمندان گوگل میلیونرهای روی کاغذ شدند . یاهو ! ، یکی از رقبای گوگل ، نیز سود کرد ، چرا که ۸٫۴ میلیون سهم از گوگل را تا قبل از اینکه IPO انجام شود در اختیار داشت .

عملکرد سهام بعد از IPO خیلی خوب پیش رفت و در ۳۱ اکتبر ۲۰۰۷ به مرز ۷۰۰ دلار رسید ، و دلیل اصلی آن فروش و درآمد بسیار بالا در قسمت تبلیغات اینترنتی بود . در حال حاضر کمپانی در فهرست بورس نزدکو تحت نام GOOG قرار دارد و در بورس فرانکفورت با نام GGQ۱ در بازار سهام حضور دارد .

( بورس نزدکو ( NASDAQ ) یک بازار بورس و بزرگترین بازار معاملهٔ الکترونیک سهام در آمریکا است ، که با حضور بیش از ۳۲۰۰ شرکت در آن ، بیشترین مقدار معاملهٔ سهام را نسبت به هر بازار بورس دیگری در جهان دارد . این بازار در سال ۱۹۷۱ توسط انجمن ملی معامله‌گران اوراق بهاردار NASD پایه‌گذاری شد . اما آنان در سالهای ۲۰۰۰ و ۲۰۰۱ ، با یک سری فروش خود را از این بازار خارج کردند . این بازار در نیویورک مرکزیت دارد و با بازار بورس نیویورک تفاوت دارد .)

گوگل

گوگل

عملکرد سهام گوگل به دنبال پیشنهاد عمومی اولیه‌اش پاداش بزرگی برای کارمندان قدیمی‌اش بود . بعد از IPO ، مؤسسان شرکت ، لری و سرگئی و مدیرعامل آن اریک درخواست کردند که حقوقشان به ۱ دلار کاهش یابد . پیشنهادهایی که آنها بعد از آن برای افزایش حقوق خود دادند توسط کمپانی مورد قبول واقع نشد ، زیرا آنها در این مدت از طریق سهام گوگل ، سود خود را می‌بردند . تا قبل از سال ۲۰۰۴ اشمیت ۲۵۰ هزار دلار در سال و پیج و برین هر کدام ۱۵۰ هزار دلار در سال درآمد داشتند .

با استناد به قرارداد بین سرگی برین و لری پیج این دو شخص در شرکت گوگل مقدار سهام برابری را دارا هستند .

هدف گوگل از آغاز « سازماندهی کردن اطلاعات دنیا و دسترس‌پذیر کردن آنها برای عموم » بود ، و شعار غیر رسمی شرکت ( که توسط مهندس گوگل ” امیت پاتل ” ابداع شد و توسط ” پل بوچهیت ” از آن حمایت شد) « شرور نباشید » بود . در سال ۲۰۰۶ شرکت به محل جدید و کنونیش در مانتین ویو (شهری در شهرستان سانتا کلارا در ایالت کالیفرنیا که نام خود را از مناظر کوهستان‌های سانتا کروز گرفته‌ است ) ، منتقل شد .

گوگل به طور تخمینی دارای بیش از یک میلیون سرور در سراسر جهان است و روزانه بر روی بیش از یک میلیارد درخواست جستجو ، و حدود ۲۴ پتابایت داده تولید شده توسط کاربران ، پردازش انجام می‌دهد . نتیجه رشد سریع گوگل از بدو ثبت شدن شرکت ، زنجیره‌ای از محصولات ، خرید و شراکت با شرکتهای دیگر بود . این شرکت محصولات اینترنتی سودمندی مانند : سرویس پست الکترونیکی جی‌میل    ( G – Mail) و شبکه‌های اجتماعی مانند اورکات و به تازگی گوگل باز و گوگل پلاس را به کاربران خود پیشنهاد می‌دهد . محصولات گوگل به ابزارهای رومیزی نیز توسعه پیدا کرد ، با برنامه‌هایی مانند مرورگر وب گوگل کروم ، سازماندهی و ویرایشگر تصاویر پیکاسا (Pikasa) و پیام‌ رسان فوری گوگل تاک (Google Talk ) . گوگل برروی سیستم عامل موبایل اندروید که در بسیاری از تلفن‌های همراه استفاده می‌شود ، در کنار سیستم عامل گوگل کروم که با نام ۴۸Cr – هم شناخته می‌شود نظارت دارد

سایت الکسا ، وبگاه گوگل ( Www.Google.com ) در آمریکا را به عنوان پربازدید کننده‌ترین سایت اینترنت در فهرستش قرار داده ‌است ، همچنین وبگاه‌های گوگل در کشورهای دیگر مثل هند Google.co.in ( که در رتبه چهاردهم قرار دارد ) به عنوان پربازدیدکننده‌ترین سایت در هند و یا google.co.uk به عنوان پربازدیدکننده‌ ترین سایت در انگلیس و خیلی سایت‌های دیگر آن پربازدیدکننده‌ترین در کشور خود هستند و در فهرست برترین صد سایت دنیا قرار دارند . سایر متعلقات گوگل مانند یوتیوب (رتبه سوم در الکسا) یا بلاگر ( رتبه ششم در الکسا ) و اورکات نیز در این فهرست قرار دارند . گوگل همچنین توسط برندز «Brandz » ( یک شرکت تجاری که هر ساله با توجه به معیارهای ویژه خود بهترین برندهای سال را معرفی می‌کند .) به عنوان دومین برند با ارزش دنیا شناخته شده‌ است . شکل تجارت کنونی گوگل و خدماتی که ارائه می‌دهد باعث انتقاد از این شرکت در موضوعاتی مانند حریم ، حق تکثیر ، و سانسور شده ‌است .

در اوت ۲۰۱۱ گوگل اعلام کرد که بخش تلفن‌های همراه شرکت موتورولا را خواهد خرید و چند ساعت پس از اعلام ، صاحب آن شد . این شرکت برای خرید سهام موتورولا مبلغ ۱۲٫۵ میلیارد دلار به صورت نقد پرداخت کرد و براین اساس مالکیت موتورولا موبیلیتی به گوگل واگذار ‌شد و با این خرید صاحب ۱۹ هزار کارمند جدید شد . به دست آوردن شرکت موتورولا ، که همکار اختصاصی برای اندروید محسوب می‌شود ، گوگل را قادر خواهد ساخت تا اندروید را تقویت و رقابت بین سیستم‌های موبایل را افزایش دهد . موتورولا ، دارای حق امتیاز اندروید باقی خواهد ماند و اندروید نیز متن باز باقی می‌ماند . گوگل ، به شرکت موتورولا به عنوان یک کسب و کار مجزا نگاه کرده و آن را به صورت جداگانه خواهد گرداند . از سال ۲۰۰۷ که گوگل سیستم عامل مخصوص موبایل خود ” اندروید ” را عرضه داشته روز به روز بر محبوبیت آن افزوده شده و شرکت‌های معتبر و بزرگ ، تلفن‌های مبتنی بر سیستم عامل اندروید گوگل ارایه کردند. بیش از ۱۵۰ میلیون دستگاه اندرویدی در سرتاسر جهان وجود دارد و روزانه ۵۵۰ هزار دستگاه بر تعداد آنان اضافه می‌شود . شرکت موتورولا که قدمتی ۸۰ ساله در زمینهٔ ارتباطات و تلفن همراه دارد یکی از مهم‌ترین تولیدکنندگان تلفن همراه در آمریکا است ولی در رقابت با شرکت‌های بزرگی چون اچ ‌تی ‌سی و سامسونگ کمی عقب مانده‌ است .

گوگل در سال ۲۰۰۷ و ۲۰۰۸ در رتبهٔ اول و در سال ۲۰۰۹ و ۲۰۱۰ چهارم بود . فلسفهٔ شرکت گوگل بر پایه اصولی خودمانی همچون «شما می‌توانید بدون شرارت پول به دست آورید » ، « شما می‌توانید بدون کت و شلوار جدی باشید » و « کار کردن باید چالش‌انگیز و چالش باید شوخی و سرگرمی باشد » استوار است .

در سال ۲۰۰۷ و اوایل ۲۰۰۸ چندین مدیر اجرایی درجه یک ، گوگل را ترک گفتند . در اکتبر ۲۰۰۷ مدیر امور مالی یوتیوب ، گیدئون لو به همراه بنجامین لینگ مهندس عالی رتبه به فیسبوک ملحق شدند. در مارس ۲۰۰۸ شریل سندبرگ ، مدیر قسمت فروش آنلاین ، سمت جدید خود را در فیسبوک به عنوان مدیر اجرایی شروع کرد ، در حالی که ‌اش الدیفراوی ، مدیر قبلی قسمت تبلیغات ، گوگل را با هدف مدیریت قسمت بازاریابی نت‌شاپ ، فروشگاه آنلاین که بعدها در سال ۲۰۰۹ هی‌نیدل نامیده شد ، ترک کرد . در ۴ آوریل ۲۰۱۱ لری پیج به عنوان مدیرعامل منتصب شد و اریک اشمیت مدیر اجرایی گوگل شد .

گوگل به عنوان یک عامل ترغیب ، سیاستی با نام « استراحت ابتکاری » (Innovation Time Off) در شرکتش به وجود آورد که در آن ۲۰% از زمان کار یا یک روز در هفته متعلق به خود کارمندان است تا مهندسان و کارمندان ، بر روی ایده و پروژه‌هایی که به آنها علاقه دارند کار کنند . نیمی از سرویس های جدید شرکت گوگل از همین ۲۰% زمان شخصی افراد بیرون آماده است . تعدادی از خدمات جدیدتر گوگل از جمله جی‌میل ، گوگل نیوز ، اورکات و ادسنس (Adsense) (سیستم تبلیغاتی) در اصل از همین ایده به وجود آمده‌اند . در یکی از سخنرانی‌های دانشگاه استنفورد ، مریسا مایر ، معاون قسمت محصولات جستجویی گوگل ، بیان داشت که نیمی از محصولات جدیدی که به نمایش درمی‌آیند همه در زمان استراحت ابتکاری به وجود آمده‌اند .

(خانم مریسا مایر که ملکه گوگل لقب گرفته است ، مغز متفکر بخش جستجوی گوگل و خدماتی نظیر سرویس خبری گوگل ، کتاب ، تصاویر ، نقشه ، گوگل earth ، تولبار گوگل ، گوگل دسکتاپ ، گوگل health ، آزمایشگاههای گوگل و هر چیزی که در گوگل به جستجو مربوط میشود ، در حقیقت توسط این خانم مدیریت و برنامه ریزی شده است . ماریسا مایر در سال ۱۹۹۹ به عنوان اولین زن مهندس در این شرکت مشغول به کار شد و از همان زمان امور مربوط به وب سرور و رابط های کاربری گوگل را مدیریت کرد . تلاشهای او منجر به ارائه و گسترش خدمات گوگل به بیش از ۱۰۰ زبان شده و بیش از ۱۰۰ ویژگی ، ابزار ، خدمات ، سرویسها ، محصولات و پروژه ها را در گوگل ارائه و مدیریت کرده است . در زمینه رابطهای کاربری و هوش مصنوعی کلی پتنت (Patent) (حق انحصاری است که در قبال اختراع یا ایدهٔ ثبت شده به مخترع یا نماینده قانونی او اعطا می‌شود) و امتیاز تجاری ثبت شده دارد . در حال حاضر استاد بیش از ۳۰۰۰ دانشجو در دانشگاه استنفورد در امور مربوط به برنامه نویسی کامپیوتر و مهندسی نرم افزار است . از سوی مجله نیوزویک به عنوان یکی از ۱۰ شخصیت آینده ساز در حوزه فناوری اطلاعات معرفی شد و مجله فورچون (فُرچون یک مجلهٔ تجاری آمریکایی می‌باشد که در سال ۱۹۳۰ توسط هنری لوس بنا نهاده شده‌است . این مجله بیشتر برای انتشار رتبه‌بندی سالانهٔ کمپانی‌های مختلف بر اساس درآمدشان معروف است . ) هم او را جز ۵۰ زن جوان و مهم در آینده قلمداد کرده ؛ مجله بیزینس ویک او را کارخانه ایده پردازی گوگل لقب داده است . )

در مارس ۲۰۱۱ شرکت مشاور یونیورسام اطلاعاتی نمایش داد که در آن گوگل در راس فهرست کارفرمایان ایده‌آل قرار داشت و در آن ۲۵ درصد از ۱۰۰۰۰ جوان متخصصی که در نظرسنجی شرکت کرده بودند گوگل را انتخاب کرده بودند .

در حال حاضر لری پیج و اریک اشمیت و سرگی برین اداره شرکت گوگل را بر عهده دارند. اریک اشمیت مدیر اجرایی گوگل و از اعضای مجمع گردانندگان شرکت اپل نیز است . برین در حال حاضر مدیر تکنولوژی شرکت گوگل است و لری پیج نیز مدیر عامل و مدیر بخش محصولات گوگل می‌باشد .

در گوگل اشخاص ایرانی نیز دارای پست‌های کلیدی و مدیریتی هستند ، از جمله امید کردستانی که نایب‌ رئیس ارشد بخش فروش و عملکرد جهانی در شرکت اینترنتی گوگل است . امید کردستانی به همراه سالار کمانگر ، ترانه رضوی ، رضا به فروز ، مایک جزایری ، شیرین اسکوئی ، شمیم صمدی ، و مریم کامور ، هشت مدیر بلندپایه ایرانی‌تبار شرکت گوگل هستند .

ساختمان اصلی گوگل در مانتین ویو ، کالیفرنیا قرار دارد و با نام « گوگل‌پلکس » شناخته می‌شود . واژه گوگل‌پلکس خود آمیختهٔ دو واژهٔ گوگل و کامپلکس (به معنای مجتمع و پیچیده) است و در اینجا منظور بدین موضوع اشاره دارد که اجتماعی زیادی از ساختمان‌های گوگل در آنجا حضور دارند . سالن ورودی آنجا مزین به یک پیانو ، تعدادی سرور قدیمی ، و جستارهای تحقیقاتی یک پروژه بر روی دیوار است . تالار ورودی آنجا مملو از توپ‌های ورزشی و دوچرخه‌ها است . هر کارمندی می‌تواند وارد قسمت تفریحی شرکت شود که دارای ماشین پایی ، رختکن ، لباسشویی و خشک‌کن ، اتاق ماساژ ، بازی‌های ویدئویی ، فوتبال دستی ، پیانو ، میز بیلیارد و پینگ‌پنگ است . علاوه بر اتاق تفریح ، در آنجا اتاق‌هایی دارای غذا و نوشیدنی نیز وجود دارد .

در سال ۲۰۰۶ گوگل به دفتر ۲۸٫۹۰۰ متر مربعی خود در خیابان هشتم منهتن (Manhattan) (از بخش‌های پنج‌گانه شهر نیویورک که به صورت شبه جزیره‌ای است و مهم‌ترین مراکز تجاری و اقتصادی آمریکا از جمله سازمان ملل متحد و بازار بورس نیویورک را در خود جای داده‌ است) ، منتقل شد . این دفتر اختصاصاً برای گوگل ساخته شده بود و هم اکنون بزرگترین تیم تبلیغاتی آن در آنجا مستقر هستند . در سال ۲۰۰۳ گروهی از مهندسین به آنجا اضافه شدند که مسئولیت بیش از ۱۰۰ پروژه مهندسی از جمله گوگل مپ و گوگل اسپریدشیت و … را بر عهده داشتند . تخمین زده می‌شود که این ساختمان ۱۰ میلیون دلار در سال به عنوان کرایه برای گوگل هزینه بر ‌دارد و شباهت زیادی در طراحی با مرکز آن در مانتین ویو دارد ، و شامل فوتبال دستی ، هاکی ، میز تنیس و بازیهای ویدئویی است . در نوامبر ۲۰۰۶ گوگل زمین کارنگی ملون (Carnegie Mellon ) در پیتسبورگ (Pittsburgh ) ( دومین شهر بزرگ ایالت پنسیلوانیا در آمریکا ) را افتتاح کرد و در آنجا بر روی مسائل خرید و فروش و تبلیغات و برنامه‌هایی برای تلفن‌های هوشمند تمرکز داشت . علاوه بر اینها ، دفاتری در سراسر دنیا دارد. دفاتر گوگل در آمریکا نیز شامل آتلانتا ، آستین ، بولدر ، سان‌فرانسیسکو ، سیاتل و واشینگتن دی‌سی ‌است

در سال ۲۰۰۶ کمپانی اعلام کرد که قصد دارد صدها باتری خورشیدی نصب کرده و تا ۱٫۶ مگاوات نیروی برق تولید کند که با این میزان حداقل ۳۰% انرژی برق مورد نیاز فضای آنجا تأمین می‌شود . این سیستم ، بزرگترین سیستم تولید انرژی خورشیدی‌ است که تاکنون در آمریکا ساخته شده ‌است . به علاوه ، گوگل در سال ۲۰۰۹ اعلام کرد که برای کوتاه نگه داشتن حجم چمنزارهای اطراف گوگل‌پلکس گله‌هایی از بز را در آنجا قرار داده ‌است و با این کار از احتمال آتش‌سوزی بوته‌های فصلی جلوگیری می‌کند . ایده اصلی کوتاه کردن چمن‌ها توسط بزها در اصل الهام گرفته از ” آر . جی . ویدلار ” ، یکی از مهندسان نشنال سمی‌کنداکتر (National Semiconductor) ( کارخانه آمریکایی تولید کننده نیمه‌ رسانا ) بود . با این وجود ، گوگل در مجله هارپر (Harper’s Magazine) (این مجله هر ماه در موضوعات ادبیات ، سیاست ، فرهنگی و هنری به چاپ می رسد) متهم به استفاده از شعار « شرور نباشید » شد .

گوگل تاکنون بیش از صد کمپانی بزرگ را خریداری کرده که اکثر آن‌ها در ایالات متحده و در منطقه خلیج سانفرانسیسکو واقع شده‌اند .

محصولات گوگل

جستجوگر (Search) :

اولین صفحهٔ اصلی گوگل که ظاهری ساده دارد در آن از کدهای HTML استفاده نشده ‌است . این صفحه مربوط به سال ۱۹۹۸ می‌باشد .

گوگل میلیاردها صفحه وب در فهرست جستجوی خود دارد تا کاربران بتوانند هر موضوع دلخواهشان را با استفاده از کلمات کلیدی و عملگرها جستجو کنند . علی‌رغم محبوبیتی که این نوع جستجو دارد ، توسط سازمانهای زیادی مورد انتقاد گرفت . در سال ۲۰۰۳ نیویورک تایمز از گوگل شکایت کرد و ادعا می‌کرد که ذخیره محتویات سایتها نوعی تخلف در حق تکثیر محسوب می‌شود . در ۲۱ ژوئیه ۲۰۱۰ در پاسخ به بینگ (Bing) تازه ‌وارد ( یک موتور جستجو متعلق به شرکت مایکروسافت است که قبلاً با نام‌های لایو سرچ ، ویندوز لایو سرچ و ام‌اس‌ان سرچ شناخته می‌شد) ، گوگل جستجوی تصاویر خود را به روز کرد به این شکل که تصاویر به صورت بندانگشتی به نمایش درآمده و با حرکت موس روی آنها اندازهٔ‌شان اندکی بزرگتر می‌شد . در ۲۳ ژوئیه ۲۰۱۰ تعاریف لغات انگلیسی در واژه‌نامه‌های مختلف نیز در جستجوی وب گوگل به نمایش درآمدند

جستجوگر گوگل ، محبوب‌ترین سرویس این شرکت است . در نوامبر ۲۰۰۹ گوگل با ۶۵% از سهم بازار موتور جستجوی برتر در آمریکا بود . گوگل از راه این وبگاه روزانه صدها میلیون دلار دریافت می‌کند. دامنه اصلی این سایت در اوت ۲۰۱۱ میلادی ، ۱۶۵ میلیون بار بازدید شده‌ است .

ترتیب قرارگرفتن نتایج جستجوی گوگل بستگی به عاملی به نام رتبه صفحه دارد . جستجوی گوگل با به کار بردن عملگرهای جبر بولی مانند شمول و عدم شمول گزینه‌های زیادی را برای کاربران قابل تنظیم کرده ‌است الگوریتم گوگل در مارس ۲۰۱۱ تغییر یافت و به محتویات با کیفیت بالاتر ، وزن بیشتری داد . شرکت گوگل در فصل دوم سال ۲۰۱۱ ، درآمدی به میزان ۹٫۰۳ میلیارد دلار داشته ‌است . جستجوگر گوگل طی سه ماهه دوم سال ۲۰۱۱ شاهد ۳۶ درصد رشد و میزان در آمد این شبکه ، به میزان ۲٫۵۱ میلیارد دلار طی ماه آوریل تا ژوئن بوده ‌است .

گوگل بوکز (Google Books) :

یکی دیگر از سرویس‌های بحث برانگیز گوگل ، گوگل بوکز است . طرح دیجیتال‌سازی میلیون‌ها جلد کتاب توسط گوگل و ایجاد بزرگترین کتابخانه دیجیتال در دنیا تا کنون با چالش‌های فراوانی مواجه شده است . در این زمینه تعدادی از انجمن‌ کتابخانه‌های آمریکا درخواست دارند گوگل برای ارائه سرویس‌های دیجیتال خود هزینه‌های بالایی مطالبه نکند .

به این منظور ، این تشکل درخواستی را به وزارت دادگستری ایالات متحده ارائه کرده‌اند تا بر فعالیت‌ها و امور مالی این غول اینترنتی نظارت کافی داشته باشد و قیمت‌های ارائه سرویس‌های گوگل تحت کنترل دولت فدرال باشد .

انجمن کتابخانه‌های آمریکا ، انجمن کالج‌ها و کتابخانه‌های تحقیقاتی از دولت فدرال خواسته‌اند از تمام ظرفیت‌های قانونی خود برای مقابله با هزینه‌های بالای گوگل استفاده کند . علت اصلی چنین درخواستی از سوی این انجمن‌ها نبود رقیبی برای گوگل در زمینه‌ ارائه سرویس‌های دیجیتال تا آینده نزدیک است .

با این حال کمپانی شروع به اسکن کتابها کرد و آنها را به صورت محدود آپلود نمود و نسخه کامل‌ کتابهایی که اجازه داده می‌شد را به موتور جستجوی جدید خود اختصاص داد . انجمن نویسندگان و ناشران که شامل ۸۰۰۰ نویسنده آمریکایی بود در سال ۲۰۰۵ در دادگاه نیویورک شکایتی علیه این سرویس جدید گوگل کردند و این کمپانی را به علت زیر پا گذاشتن قوانین کپی‌رایت به دادگاه کشاندند . گوگل پاسخ داد که این سرویس با قوانین حق تکثیر مربوط به کتابها سازگار است . این شکایت پس از مدتها در نهایت با توافق طرفین مبنی بر احترام به حقوق مؤلف به پایان رسید . گوگل در سال ۲۰۰۹ نامه‌ای دریافت کرد مبنی بر اینکه اسکن کتابها را محدود به آمریکا ، انگلیس ، استرالیا و کانادا کند . علاوه بر آن دادگاه مدنی پاریس در اواخر سال ۲۰۰۹ از گوگل خواست تا آثار مربوط به ” لا مارتینیر ” را از بانک داده خود حذف کند . اما شکایت لا مارتینیر ، ناشر فرانسوی از کمپانی گوگل منجر به پرداخت چهارصد هزار دلار غرامت از سوی گوگل به مارتینیر شد . خانم الکساندرا نری ، وکیل فرانسوی گوگل قصد درخواست بررسی مجدد حکم در دادگاه تجدید نظر را دارد .

گوگل در رقابت با وبگاه آمازون تصمیم گرفت تا نسخه دیجیتال کتابهای جدید خود را برای فروش بگذارد . کمپانی گوگل از زمان آغاز طرح عظیم دیجیتال‌سازی خود ، جدا از چالش‌های فراوانی که با کشورهای اروپایی چون آلمان و فرانسه دارد از سوی رقبای بالقوه‌ای چون آمازون و مایکروسافت نیز تحت فشار است .

نرم افزار (Software):

گوگل محصولات زیادی را در زمینهٔ نرم‌افزار تولید کرده که عبارتند از : سیستم‌عامل گوگل کروم ، مرورگر کروم ، کرومیوم ، وی۸ ، گوگل دسکتاپ ، گوگل ارت ، بسته گوگل ، پیکاسا ، اسکچ‌آپ ، جی تاک ، نوار ابزار گوگل ، مجری ویدئو گوگل ، ابزار وبمستری ، گوگل اپ انجین و …

سیستم عامل اندروید (Android) :

اندروید نام سیستم‌عاملی است که گوگل برای تلفن همراه و لوح‌رایانه یا تبلت ( Tablet PC ) عرضه نمود و هم اکنون برای تلویزیون نیز عرضه می‌نماید و با همکاری دهها شرکت برروی گوشی‌های تلفن همراه قرار گرفت . اندروید بر پایهٔ هسته لینوکس ساخته شده ‌است . طبق گفته‌های گوگل ، در سال ۲۰۱۱ حدود ۱۰۰ میلیون دستگاه آندرویدی فعال در جهان وجود داشته و در هر روز ۴۰۰٬۰۰۰ دستگاه آندرویدی جدید فعال می‌شود که معادل ۱۴۶ میلیون دستگاه جدید در هر سال است . این نرخ رشد بدین معناست که تا سال ۲۰۱۲ میلادی ۲۴۶ میلیون دستگاه آندرویدی وجود خواهد داشت .

گوگل همچنین در ۵ ژانویه ۲۰۱۰ ، تلفن همراهی با سیستم اندروید و تحت برند خود عرضه کرد که نکسوس وان نام داشت . سخت‌افزار نکسوس وان توسط کمپانی تایوانی HTC ساخته شده بود . پس از آن گوگل ، گوشی تلفن همراه نکسوس اس را معرفی کرد که سخت‌افزار آن توسط کمپانی کره‌ای سامسونگ و با راهنمایی و نظارت تیم اندروید گوگل ساخته شده ‌است .

بنابر ترجمه دیکشنری کمبریج ، آندروید این گونه تعریف شده است : « یک ربات (ماشینی که به وسیله کامپیوتر کنترل می‌شود) که به گونه‌ای ساخته شده تا شکل ظاهری شبیه به انسان داشته باشد . » شاید بتوان نزدیک‌ترین معنی در زبان فارسی به آندروید را آدم آهنی یا آدم ماشینی دانست .

گوگل پلاس ( +Google ) :

گوگل پلاس ( +Google) یک ایده جدید از شرکت گوگل و در واقع یک رسانه اجتماعی برای اشتراک‌ گذاری آنلاین است .

این سرویس در روز سه‌شنبه ۲۸ ژوئن ۲۰۱۱ به طور آزمایشی آغاز به کار کرد که در مرحلهٔ آغازین ، کاربران صرفاً از طریق دعوتنامه از جانب دیگر اعضا قادر به عضو شدن در این شبکه بودند . در چهار ماه ابتدایی عرضه گوگل پلاس ، تعداد ۴۰ میلیون کاربر در آن عضو شدند . رسیدن به این تعداد کاربر در طول چهار ماه، آماری خیره ‌کننده برای هر وب سایتی است .  تعداد کاربران گوگل پلاس در پایان سال میلادی ۲۰۱۱ به ۹۰ میلیون نفر رسید . اگرچه شروع گوگل پلاس بسیار خوب بوده ، اما نباید فراموش کرد که رقیب آن یعنی فیس بوک ، در حال حاضر نزدیک به یک میلیارد کاربر دارد . گوگل این وبگاه را برای رقابت با فیس‌بوک ایجاد کرد . به گفتۀ سازندگان در حالی که فیس‌بوک با اتهاماتی نظیر نقض حریم کاربران رو به رو است ، گوگل پلاس با استفاده از قابلیت های خود این امکان را به کابران میدهد تا بر روی اطلاعاتی که قصد به اشتراک گذاشتن آنها را با دیگران دارند اشراف کامل داشته باشند . کل این شبکه بر اشتراک‌گذاری استوار است .

این پروژه دارای امکانات مختلف است :

دایره‌ها (Circles) : برای گروه‌های مختلف دوستان

جرقه‌ها (Sparks) : برای جستجوی تخصصی

پاتوق‌ها (Hangouts) : برای چت تصویری و تماشای ویدئویی

اجتماع (Huddle) : که در واقع امکان تله‌کنفرانس است

موبایل (Mobile) : برای استفاده از قابلیت‌های موبایل‌ها نظیر مسیج ، دوربین و جی‌ پی پی است .

مدیران این پروژه در بیانیه‌ معرفی این محصول گفته‌اند که این شبکه‌ اجتماعی نمی‌خواهد تنها جایی برای به اشتراک گذاشتن عکس و مطلب باشد و قصد دارد با توجه به عادات وب گردی هر کاربر و جست‌ و جو های او در موتور جست و جوگر گوگل ، لینکها و صفحه‌هایی را که برای کاربر جذاب است به او معرفی و پیشنهاد کند . وبگاه گوگل پلاس در ۲۰ تیر ۱۳۹۰ در حالی که چند روز از راه‌اندازی آن نگذشته بود در ایران فیلتر و از دسترس کاربران ایرانی خارج شد .

پیکاسا(Pikasa) :

محصول دیگری با نام پیکاسا در دست گوگل است که آن را در سال ۲۰۰۴ از شرکت ” ایدیا‌لب Idealab ” خریداری کرد و به صورت رایگان در اختیار کاربران خود قرار داد . پیکاسا یک نرم‌افزار برای منظم کردن ، مشاهده عکس ، مدیریت تصاویر ، سازمان ‌دهی کردن و ویرایش عکسهای دیجیتالی به همراه یک وب سایت برای به اشتراک گذاشتن آن است که کمک می‌کند تا تصاویر در یک مکان جمع‌آوری و تغییرات لازم روی آنها اعمال شود . پیکاسا از اسم پابلو روئیس پیکاسو (Pablo Ruiz Picasso) نقاش ، طراح صحنه و پیکرتراش اسپانیای و یکی از برترین و تاثیرگذارترین هنرمندان سده ۲۰ میلادی گرفته شده است . عبارت casa به معنی خانه و پیک (pic) به معنی تصویر (picture) می باشد .

در ۲۵ اگوست سال ۲۰۰۶ ، گوگل اعلام کرد که کمپانی نون ویژن ( neven vision) را خریداری کرده است . این شرکت در حال ساخت تکنولوژی برای تشخص چهره میان عکسهای مختلف بود . گوگل از این تکنولوژی برای تشخیص چهره استفاده کرد و این کاربری را در سال ۲۰۰۸ در پیکاسا web Album 2 استفاده کرد که هم اکنون در picasa 3.8 قابل دسترسی و استفاده است . تکنولوژی نون ویژن در بین آخرین تکنولوژیها در FERET  ( Facial recognition technology  در سال ۱۹۹۷ و FRVT   Recognition Vendor Test ) Face ) سال ۲۰۰۲ در بین بهترینها قرار داشت . هم‌ اکنون وب سایت “فلیکر” ‪ ((Flickr شرکت “یاهو” ویژه ساخت آلبوم‌های اینترنتی از عکسهای دیجیتالی کاربران و اشتراک‌گذاری آنها یکی از نخستین وب سایتهای ارائه‌ دهنده این قبیل خدمات محسوب می‌شود . سایت پیکاسا یکی از مهمترین رقبای فلیکر است .

گوگل ارت (Google Earth) :

گوگل ارت یا گوگل ارث ، برنامه‌ای است ، برای دریافت و مشاهده اطلاعات جغرافیایی جهان است که توسط شرکت کی‌هول (Keyhole) در سال ۲۰۰۱ ساخته شده‌ و نقشهٰ ۳ بعدی زمین نیز نامیده می‌شود . نقشه‌های این برنامه با کنار هم قرار دادن تصاویر انتخاب شده از تصاویر ماهواره‌ای و عکس‌برداری هوایی و سامانه اطلاعات مکانی ۳ بعدی جهان بدست می‌آید . در سال ۲۰۰۴ گوگل شرکت کی‌هول را خریداری کرد . این نرم‌افزار کار خود را در سال ۲۰۰۵ با تصاویر ماهواره‌ای خود در آمریکای شمالی و سپس تمام نقاط جهان آغاز کرد و توسط آن می‌توان تمامی نقاط کره زمین را مشاهده کرد . در همین زمینه محصولی دیگر با نام گوگل مپ ( Google Map ) وجود دارد که شامل نقشه‌های دقیق و کاملی از زمین است . پس از موفقیت گوگل ارث ، گوگل محصولاتی با نام گوگل مون ( برای کاوش کره ماه ) و گوگل مارس ( برای کاوش کره مریخ ) نیز ارائه داد . شرکت گوگل اعلام کرد که کاربران رایانه بیش از یک میلیارد بار برنامه گوگل‌ارث (Google Earth) را بارگذاری کرده‌اند .

نسخهٔ ششم گوگل ارت برای هر سه سیستم عامل ویندوز ، مکینتاش و لینوکس با سه ویژگی در دسترس است :

 Free (نسخهٔ رایگان) : مشاهده و کاوش زمین ، تصاویر ماهواره‌ای ، نقشه‌ها ، پستی و بلندی‌ها ، ساختمانهای سه بعدی ، کهکشانها ، اقیانوسها و امکان ذخیره کردن و اشتراک با دیگران .

Pro ( نسخهٰ حرفه‌ای ) : این نسخه با بهای ۳۹۹ دلار آمریکا ویژگیهای نسخه رایگان را دارد بعلاوه با ابزارهای حرفه‌ای اضافی به طور خاص برای کاربران تجاری طراحی شده‌ است و دارای امکانات زیر می باشد :

  • ۱-ساخت فیلم            ؛       ۲- اندازه گیریهای سه بعدی از ارتفاعات ، مناطق و مناظر طبیعی ؛
  • ۲-چاپ تصاویر با وضوح بالا  ؛   ۴- افزودن بردارهای بزرگ و فایلهای تصویری    ؛  ۵- نقشه‌برداری

 Enterprise (نسخهٔ آزاد ) : برای سازمانهایی که مقادیر بزرگ داده‌های زمین فضا دارند و به کمک آن قادر خواهند بود تا جهانی را با استفاده از تصورات و تصاویر هوایی و داده‌های خود بسازند . این نسخه دارای امکانات زیر است :

تهیه نقشهٔ سفارشی و تزیین جاده‌ها براساس تصورات ذهنی و داده‌های شخصی ؛

ساخت سریع برنامه‌های نقشه‌برداری برای کاربران شخصی با استفاده از ترابایت‌های داده‌های تصویری ، پستی و بلندیها و بردارها ؛

دسترسی به نقاط مختلف لایه‌های مورد علاقه و محفوظ نگهداشتن داده‌ها .

 گوگل داکس (Google Docs) :

  گوگل داکس اند اسپردشیتز (Google Docs & Spreadsheets ) ؛ یکی دیگر از ابزارهای مفید گوگل ، برنامه واژه پرداز ( برنامه ای که برای نوشتن متون و یا ویرایش نوشته‌ها بکار می‌رود ) و صفحات گسترده (صفحات جدول بندی شده که قابلیت انجام محاسبات ریاضی را دارند) است که به کاربران این امکان را می‌دهد که اسناد را به صورت آنلاین ایجاد یا ویرایش کنند ، این برنامه محیطی نه چندان غیرمتفاوت با محیط برنامه ورد شرکت مایکروسافت دارد . این سرویس در ابتدا رایتلی (Writely) نامگذاری شد ، اما گوگل آن را در ۹ مارس ۲۰۰۶ خریداری کرد ، که در آن زمان ، استفاده از آن مانند جی‌میل فقط با داشتن دعوتنامه امکان‌پذیر بود . در ۶ ژوئن برنامه‌ای دارای محیط آزمایشی جهت ویرایش ساخت که در ۱۰ اکتبر با گوگل داکس ادغام شد . گوگل داکس در ۲۷ سپتامبر ۲۰۰۷ انتشار عمومی یافت . از قابلیت‌های مهم این برنامه می‌توان به ذخیره با پسوندهای xls و doc اشاره کرد .

 جی میل ( G Mail):

 جی‌میل ، یکی از سرویس های رایگان است که به کاربران فضای رایگان جهت ایمیل ارائه می‌دهد . نسخه آزمایشی گوگل در یک آوریل ۲۰۰۴ ارائه شد ، به این صورت که هر کاربر می‌توانست با دریافت دعوت‌نامه از کاربری دیگر که دارای حساب جی‌میل بود ، دارای حساب ایمیل شود و از خدمات آن استفاده کند . این سرویس در ۷ فوریه ۲۰۰۷ برای عموم آزاد شد و نیازی به دعوت‌نامه برای عضویت نبود و در ۷ ژوئیه ۲۰۰۹ از حالت آزمایشی بیرون آمد . در آن زمان جیمیل دارای ۱۴۶ میلیون کاربر در هر ماه بود

این سرویس اولین سرویس ایمیل در دنیا بود که یک گیگابایت فضا به کاربرانش می‌داد ، و همچنین اولین سرویسی بود که همه نامه‌هایی که بین دو شخص رد و بدل می‌شد را به صورت قطاری و پشت سر هم (Thread) نشان می‌داد (مانند نوشته‌های داخل یک فوروم ) در حال حاضر جی‌میل ۷۶۰۰ مگابایت فضا به کاربرانش می‌دهد ، و کاربران با پرداخت سالانهٔ ۰٫۲۵ دلار به ازای هر گیگابایت ، قادرند این فضا را به ۲۰ گیگابایت تا ۱۶ ترابایت افزایش دهند . به علاوه برنامه‌نویسان ، جی‌میل را به واسطهٔ پیشگام بودن آن در استفاده از ای‌جکسAJAX   (Asynchronous JavaScript And XML) ، که تکنیکی در برنامه‌نویسی ‌است و به کاربران اجازه می‌دهد که محتویات یک صفحه وب را بدون دوباره نوسازی آن ( Refresh) مشاهده کنند ، می‌شناسند . یکی از انتقادهایی که از جی‌میل شده ‌است ، پتانسیل قوی آن برای افشای داده‌های کاربر است ، و این خطری ‌است که احتمال می‌رود این داده‌ها با بسیاری از برنامه‌های وب آنلاین ارتباط داده شده شوند . استیو بالمر (مدیرعامل مایکروسافت) ، لیز فیگروا ، مارک راش و ویراستاران گوگل واچ به این موضوع عقیده دارند ، در حالی که گوگل ادعا می‌کند که نامه‌هایی که با جی‌میل فرستاده می‌شوند هیچ گاه توسط شخصی دیگر خوانده نمی‌شوند .

 یوتیوب (YouTube) :

 یوتیوب یکی از مهم‌ترین سایتهای وب و معروفترین سایت به اشتراک‌گذاری ویدیو است . این سایت به وسیلهٔ چاد هرلی (Chad Hurley) ، استیون چن (Steve Chen) و جاود کریم (Karim Jawed) که هر سه از کارمندان شرکت پی پل (Pay Pal ) ( یک شرکت تجارت الکترونیکی و سامانه انتقال وجه از طریق اینترنت است ) بودند . آنها در یک مهمانی شام پس از موفقیت سایت فلیکر که برای اشتراک‌گذاری تصاویر بود به فکر افتادند تا سایتی برای اشتراک ‌گذاری فیلم بسازند . دامنهٔ یوتیوب در ۱۵ فوریه ۲۰۰۵ ثبت شد و شش ماه بعد در ماه می سال ۲۰۰۵ سایت به طور رسمی و عمومی افتتاح شد . در ۱۳ نوامبر به دنبال موفقیت یوتیوب ، گوگل آن را به مبلغ ۱۶۵۰ میلیون دلار خرید .

به گفتهٔ مسئولان یوتیوب ، در هر دقیقه ، بیش از ۴۸ ساعت ویدئو (دو روز کامل) آپلود می‌شود . یوتیوب ، حداکثر مقدار مجاز برای ویدئوها را ۱۰ دقیقه و ۴۸ ثانیه در نظر گرفته است .

یوتیوب اجازهٔ دانلود ویدیوها را نمی‌دهد اما با این حال سایت های بسیاری به وجود آمده اند که امکان دانلود رایگان این ویدیو ها را به کاربران می دهند . شعار این شرکت خودتان پخش کنید( broadcasting yourself ) است .

   گوگل کروم (Google Chrome) :

  گوگل کروم یک مرورگر وب آزاد و رایگان است که در ۲ سپتامبر ۲۰۰۸ (۱۲ شهریور ۱۳۸۷) توسط شرکت گوگل بر پایهٔ پروژهٔ کرومیوم عرضه شد . در ابتدا نسخهٔ آزمایشی آن برای کاربران سیستم‌عامل ویندوز در یکصد کشور جهان عرضه شد ولی گوگل اعلام کرد که نسخه‌های منطبق با سیستم‌عامل گنو/لینوکس و رایانهٔ اپل مکینتاش آن هم در آینده توزیع خواهد شد . موتور این مرورگر نرم‌افزار آزاد وب‌کیت ( WebKit) است ( وب‌کیت یک موتور چیدمان است که امکان رندر کردن صفحه‌های وب را برای یک مرورگر وب فراهم می‌آورد . وب‌کیت نیروبخش دو مرورگر گوگل کروم و سافاری است که به ترتیب ۱۴ و ۶ درصد سهم بازار مرورگرها را در دست دارند) . از امکانات و قابلیت‌های آن می‌توان به Tabbed browsing ، و امکاناتی مشابه Privacy در مرورگر سافاری ( Safari ) (مرورگری از شرکت اپل است که بر پایه WebKit ساخته شده است و با ظاهری ساده و آسان دارای امکانات پیشرفته و امنیت قابل قبول بوده و در حال حاضر نسخه ۵.۰ این مرورگر عرضه شده‌ است . ) و Speed Dial در مرورگر اپرا (Opera) اشاره نمود . ( اپرا یک مرورگر وب رایگان و متن ‌بسته وب و نرم‌افزاری اینترنتی با بیش از ۲۰۰ میلیون کاربر است که شرکت نرم‌افزاری اپرا آن را توسعه داده‌ است . اپرا برای اولین‌بار به طور عمومی با نسخهٔ ۲٫۰ در سال ۱۹۹۶ منتشر شد که تنها در سیستم عامل ویندوز اجرا می‌شد . )

در سپتامبر ۲۰۰۸ گوگل بخش زیادی از کد منبع کروم شامل ، موتور جاوا اسکریپت وی۸    (Google V8 JavaScript Engine) یک موتور جاوا اسکریپت متن‌باز است که توسط گوگل توسعه ‌یافته و همراه مرورگر گوگل کروم عرضه می‌شود . لارس باک رئیس برنامه‌نویسی آن است) را با نام کرومیم در اختیار عموم قرار داد . این کار باعث شد که دیگران بتوانند کد را مطالعه کنند و کمک کنند تا این مرورگر برای سیستم عامل لینوکس و مک نیز قابل استفاده شود .

مشکلات امنیتی

گوگل در سال ۲۰۰۶ میلادی وارد بازار چین شد و خدمات خود را به زبان چینی در اختیار مردم قرار داد . گوگل مطابق قوانین چین ، محتویات خود را سانسور می‌کرد و با دولت چین به توافق رسید تا جستجوی بعضی از کلید واژه‌ها مانند تظاهرات میدان تیانانمن و استقلال تبت را سانسور کند. دیوید دروموند ، مشاور حقوقی گوگل اعلام کرد که گوگل در ماه دسامبر سال ۲۰۰۹ متوجه شد که هدف یک رشته حملات سایبری بسیار پیشرفته قرار گرفته ‌ است . چندی بعد در پی هک شدن « جی میل » تعدادی فعال حقوق بشر ، اعلام کردند که از این پس نتایج موتور جستجوی اینترنتی « گوگل چینی » ( google.cn ) سانسور نخواهد شد . پس از آن وزارت امور خارجه ایالات متحده اعلام کرد از چین به خاطر حملات اینترنتی علیه جستجوگر گوگل شکایت خواهد کرد . چین در واکنش به گوگل اعلام کرد این کشور از فعالیت همه شرکتهای اینترنتی خارجی « در چارچوب قانون » حمایت می‌کند ، و در پی آن مقامات چین به شرکت اینترنتی گوگل هشدار دادند که حتی اگر این شرکت می‌خواهد در اعتراض به سانسور و هک کردن ، از چین خارج شود ، باید قوانین این کشور را رعایت کند . گوگل در ۲۲ مارس ۲۰۱۰ اعلام کرد که به سانسور موتور جستجوگر چینی خود خاتمه داده و وبگاه چینی خود را تعطیل کرده ‌است و از این پس ترافیک اینترنتی کاربران چینی را از گوگل چینی ( google.cn ) به سایت هنگ کنگ این شرکت ( google.com/hk ) می‌فرستد . احتمال می‌رفت که دولت چین مجوز گوگل را به این خاطر لغو کند ، اما چین مجوز فعالیت این شرکت اینترنتی را تمدید کرده و به بن بست طولانی بین این دو پایان داد .

در ژانویه ۲۰۱۰ ، گوگل برای رفع مشکلات امنیتی خود اعلام کرد افرادی که در یکی از مرورگرهای کروم یا کرومیوم یک باگ امنیتی پیدا کنند به ازای هر باگ از ۵۰۰ تا ۱۳۳۷ دلار جایزه خواهند گرفت .

  وبلاگ رسمی گوگل به زبان فارسی :

  گوگل وبلاگ فارسی ‌زبان خود را در ۷ سپتامبر ۲۰۱۱ با نشانی Googlepersianblog.blogspot.com  افتتاح کرد ، این وبلاگ توسط مهدی شریف‌زاده ، راهبر تیم زبان فارسی گوگل اداره می‌شود . در اولین پست این وبلاگ با اشاره به قدمت زبان پارسی ، آمده ‌است ، در حدود پنجاه درصد فارسی‌ زبانان که اغلب در کشورهای ایران ، افغانستان ، تاجیکستان ، ازبکستان و پاره‌ای نقاط دیگر زندگی می‌کنند ، از اینترنت استفاده می‌نمایند که این میزان دو درصد کاربران اینترنتی را تشکیل می‌دهد . گوگل هدف از این اقدام را « ایجاد کانال ارتباطی برای اعلان‌ محصولات ، راه‌اندازی ویژگیها و به ‌روزآوری‌های فوری در زمانهای بحرانی برای کاربران فارسی‌ زبان » اعلام کرد . از نکات جالب توجه قالب این وبلاگ ، ترکیب لوگوی گوگل با سبزه عید نوروز است . اولین پست وبلاگ رسمی گوگل به زبان فارسی توسط سه تن به نامهای مهدی شریف‌زاده (راهبر تیم زبان فارسی) ، باب جانگ (مدیر جهانی‌سازی) و جک بویس (مدیر بومی‌سازی) پست شده‌ است . هر ساله به مناسبت نوروز در ایران ، گوگل لوگوی خود را تغییر داده و نماد هفت‌سین را جایگزین لوگوی خود می‌کند . در روزهای پایانی سال ۱۳۸۸ ، سازمان ملل اقدام به ثبت نوروز نموده بود و پس از آن گوگل یکی از لوگوهای نوروز خود را به نمایش گذاشت . شرکت گوگل در چند سال اخیر در جهت پشتیبانی از زبان فارسی فعالیت‌هایی بسیاری داشته است از جمله جستجو به زبان فارسی ، مترجم زبان فارسی و محصولات بسیاری که زبان فارسی را پشتیبانی می‌کنند ولی تا کنون موفق به ارائه خدمات کامل به فارسی زبانها نشده است .

 عدم پشتیبانی از فاصله مجازی (ZWNJ) در جستجوی گوگل و جستجو (Find) در مرورگر   کروم و تبدیل آنها به فاصله

  • نداشتن تقویم جلالی در گوگل کلندر
  • به علت نبود صفحه کلید پیش‌فرض استاندارد فارسی در ویندوز و محصولات ماکروسافت بسیاری از کاربرهای فارسی‌زبان با صفحه کلید عربی که حروف ی و ک آن با فارسی (ی، ک) تفاوت دارد متن خود را می‌نویسند و این قضیه باعث شده‌ است که نتایج جستجو کلماتی که دارای ی و ک هستند به دو دسته تقسیم گردد .

 نشان گوگل (Google Logo):

 لوگوی اصلی که در حال حاضر گوگل از آن استفاده می‌کند توسط روث کدر طراحی شده بود ( روث کدر طراح و هنرمندی است که بیشتر برای طراحی لوگوی Google شناخته میشود . او متولد برزیل بوده و سپس به اسرائیل رفت و مدرک معماری خود را از دانشگاه تکنولوژی اسرائیل “Technion ” دریافت نمود . سپس به ایالات متحده رفت تا در رشته طراحی از دانشگاه استنفورد فارغ التحصیل شود . پایان نامه کارشناسی ارشد او در زمینه طراحی کارتهای بازی بود و باعث شد که وی توسط شرکت معتبر Adobe به عنوان یک طراح ارشد پذیرفته شود . او سپس برنده طراحی “ Analog Deck ” و “ Duolog Deck ” گردید . ) در این لوگو تنها از حروف متنی استفاده شده و طراحی آن در عین سادگی انجام شده ‌است . گوگل همچنین برای هر مناسبت خاصی مانند تعطیلات و تولدها در هر روز لوگویی طراحی و از آن به جای لوگوی اصلی خود استفاده می‌کند ، برای مثال در المپیک یا رویدادهای دیگر لوگوهایی را قرار می‌دهد که آن رویداد یادآوری شود . در ۱۴ فوریه ۲۰۱۱ ، گوگل دارای ۱۰۰۲ لوگو بود .